- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.3 |
Mrkev | 8 |
Celer - bulva | 6 |
Petržel - kořen | 6 |
Cibule | 9 |
Voda | 70 |
Citrony | 5 |
Ocet | 5 |
Cukr průměr | 3 |
Máslo | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 12 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 120 |
Slanina anglická | 8 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Smetana na vaření 12% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, tymián
Energetická hodnota celkem: 1828 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je v základu opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme pepř a nové koření, bobkový list a tymián a pečlivě opláchnutý citron, nakrájený na plátky, zastříkneme octem, přikryjeme a maso dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zhustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Během varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme solí, octem a cukrem a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.